dimecres, 16 de novembre del 2016

Concert solidari amb les persones refugiades- 19 Nov.

L’Espai Kursaal serà l’escenari, un any més, del concert amb una finalitat solidària que organitza la Regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament. Enguany actuarà el grup 1st African Gospel Choir, dirigit per Joe Palmist, aquest dissabte, a partir de les 19h. Les entrades es poden comprar de forma anticipada a l’Auditori al preu de 8 euros i, a taquilla el dia de l’actuació, a 10. La recaptació es lliurarà íntegrament a ajudar les persones refugiades que es troben al campament de Kalachori (Grècia), on hi ha una ong que hi treballa en col·laboració amb l'entitat local Montcada Solidària. També hi ha la possibilitat de fer-hi aportacions econòmiques a través de la fila zero. 

El camp, gestionat per les Forces Armades de Grècia, compta amb 112 tendes d'uns nou metres quadrats, 87 de les quals es troben dins d'una nau industrial -abandonada fa anys- i les 25 restants s'alcen en l'exterior de l'edifici. Actualment hi ha altres instal·lacions com a banys portàtils, dutxes d'aigua freda, rentamans, Wi-Fi i electricitat. Tot això compta amb un manteniment insuficient i deficient, la qual cosa genera situacions d'insalubritat alarmants. Es proporcionen tres menjars precuinats al dia d'escàs valor nutricional. 

Des de juny, els voluntaris, tant els independents com els emparats per alguna ONG, han lluitat àrduament per millorar les condicions de vida en el camp. Això ha permès la construcció d'una biblioteca i una escola, la reparació de la teulada, la creació d'un hort i d'una pista de bàsquet i l'engegada d'una cuina, un taller de costura i una barberia. Algunes ONG que treballen en Kalochori són IHA, Nurture Project, SAMS, MAM Beyond borders, Terre donis Hommes, NRC o Arsis. La presència d'ACNUR, MSF o altres grans ONG és merament testimonial. 

Al capdavant de l'equip de voluntaris està Diane Para. Aquesta dona nord-americana, resolutiva i compromesa amb els refugiats, té autorització del govern grec per gestionar recursos i voluntaris en el camp, un fet poc comú que ha servit per millorar les condicions de vida de centenars de persones. En primera línia de foc, Diane ha lluitat diàriament contra l'ordre establert, sempre des de la més estricta legalitat, per crear una comunitat pacífica on les persones són tractades com a tals. Sota el seu mantell han treballat desenes de voluntaris i altres organitzacions, i els seus assoliments, molts d'ells a costa del seu patrimoni, són visibles en el camp, la qual cosa la fa mereixedora de tota confiança.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada